2015. április 26., vasárnap

Hogyan írjunk szerelmet - The rewrite


Marc Lawrence (Zene és szöveg; Két hét múlva örökké; Beépített szépség; Mint a hurrikán) vérbeli romkom specialista. A rendező közel 15 esztendeje szállítja rendszeresen a romkomra éhes közönségnek a ’jól megérdemelt’ éves betevőt.
Azt nem mondanánk, hogy a művei egytől egyig kiegyensúlyozottak és jók, de tény, hogy a zsáner szakavatott ismerője a fazon. 


Elsőre nem tűnt igazán klassz és megfontolt döntésnek, hogy Lawrence a kissé már kiöregedett Hugh Grant-el forgat ismét.  De mivel előző együttműködésük (Zene és szöveg) sikeres volt, a rendező újra megtette főszereplőnek a romkomokban jártas brit színészt; és a helyzet az, hogy Grant magabiztosan hozza újfent azt a keveset, amit rendkívül profi módon ’tud’. Nyilván ezt a hebegő-habogó figurát bármikor képes előcsalni magából az 54 éves sztár, s ez ezúttal sincs másként. Vagyis: Hugh most is autentikusan bénázik.
Szerencsére a filmben azért a segítségére vannak olyan valóban kiváló és sokoldalú aktorok is, mint pl. Marisa Tomei és J.K. Simmons


A Hogyan írjunk szerelmet azonban még így is csak egy újabb kellemes, de egyébként nem túl számottevő romkomocska Hollywoodból. Totálisan kiszámítható mozi, mely tulajdonképpen a zsáner összes klasszikus jellemvonását magán viseli.
Mégsem lehet haragudni rá, mert valóban „feel-good”, és arra a bő másfél órára valóban ’kikapcsol’. Végül is ez a „feladata” egy ilyen jellegű filmnek, vagy nem? 


Maradandó élményre persze senki ne számítson Lawrence legújabb ’vattacukrától’.
Édes kis semmiség…

60%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése