2015. április 19., vasárnap

A felvigyázó - Babysitting


Na tessék! A vígjáték zsánert is elérte a found-footage őrület! A felvigyázó c. francia közönségfilmnek azonban kifejezetten jót tett ez a kis „csavar”, enélkül ugyanis nem sok érdekességet tartogatna a dramaturgia.


A sztori nem túl eredeti: Franck-ot egy kis hétvégi „babysitting”-el bízza meg a főnöke. A góré fiacskája azonban nem egy egyszerű eset, így jönnek szép sorjában a bonyodalmak. Nem beszélve arról, hogy Franck épp a hétvégén ünnepli a 30. szülinapját, amelyre a haverjai meglepetés bulit szerveznek...
Innentől kezdve az események a megszokott mederben csordogálnak, de ennek ellenére a Babysitting helyenként valóban vicces és bár „mese habbal”, azért egészen kellemes kis darab. 


A francia rendező duó olyan filmekből mentett át elemeket, mint pl. a Másnaposok, vagy a Project X, de a feel good panelek kicsit hajaznak az Apatow-istálló mozijaira is.
Habár a kézikamerás – found-footage - megoldás már meglehetősen elcsépelt, itt mégis egészen jól sül el a dolog. Ahogy írtam is, ez adja lényegében a film sava-borsát. 


Nem egy eget rengető vígjátékról van szó, de összességében egy cuki kis komédia ez, klisékkel, mesei tanulsággal... - mégis jóleső a tálalás. 

60%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése