2017. június 16., péntek

47 meters down - In the deep


A tavalyi év cápás horrorját Blake Lively frankón kibekkelte a cuki kis tanga bikinijével.
Pedig A zátony (itt írtunk róla!) nem volt az az igazán körömrágós rettenet, Spielberg ’75-ös klasszikusához képest meg aztán végképp nem! 


Ahogy Johannes Roberts sztárok nélküli, nagyjából A zátonnyal párhuzamban forgatott cápás mozija sem egy világraszóló darab, viszont Lively kisasszony mini-robinzonádjával összevetve mindenképpen ambiciózusabb meló.
Hősnő ezúttal kettő is akad, csak hát a hölgyek egyike sem rendelkezik olyan reputációval, mint Blake, így a rendező nem is a csajok áramvonalas fenekére koncentrált, hanem az azokra áhítozó nagy fehér cápákra, amelyek a víz alatti búvár ketrecben rekedt leányzókat szeretnék vacsorára elfogyasztani. 


Roberts filmográfiájában eddig jobbára csak egy-két nem túl számottevő b-kategóriás horror szerepel, ezért is meglepő, hogy milyen tudatosan és biztos kézzel vezényli le jobb sorsra érdemes moziját, amely csak nagy kínkeservek árán tudta kiharcolni magának az amerikai premiert. 


A nagyobb költségvetéssel és nagy média hype-al megtámogatott A zátony viszont sem feszültségben, sem leleményesség tekintetében nem tud felülkerekedni az eleinte In the deep címen futó, majd szerencsés névváltoztatáson átesett 47 meters down-on. 


Mely újításokat és invenciózus megoldásokat nem tartalmaz ugyan, de a maga zsigeri módján nagyon is működőképes! 

65%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése