2017. június 27., kedd

Arany - Gold


Legyen bármennyire is „lusta” és „akadozott” a forgatókönyv, Matthew McConaughey zsenije mindenek felett áll!
Mostanában talán nem választ olyan körültekintően szerepet az Oscar-díjas sztár, mint - példának okáért - a 2013-as esztendőben, ugyanakkor még mindig képes kaméleonként alakot, színt - meg minden egyebet (tulajdonképpen bármit) – váltani, s ezen bámulatos metamorfózisait bármilyen körülmények között áhítattal nézzük. Most is!


Az aranyhajhász Kenny Wells igaz története valóban figyelemreméltó, de az alkotóknak valahogy mégsem sikerült jól torkon ragadni a sztorit. Keménység, fiúk, keménység!
Kellett tehát egy kimagasló kvalitású színész – mondtuk már? Matthew McConaughey -, hogy a Traffic Oscar-díjas forgatókönyvírójának, s a Sziriána rendezőjének (Stephen Gaghan) új filmje mégis emlékezetes maradjon. 


Vannak luftok a történetben, és néhol le is ül a sztori, de Konegi mindig menti – az egyébként bőven – menthetőt. Így jószerivel a parádés one man show az, ami miatt érdemes jegyet váltani a Gold-ra!
Nem olyan bődületes sebességgel száguldó hullámvasút, mint Scorsese The Wolf of Wall Street-je (lehetett volna). Energikusság tekintetében azért többet vártunk. De – nem győzzük hangsúlyozni – akad itt egy aduász: nevezetesen Matthew McConaughey! Nem utolsó szempont!

70%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése