2017. június 2., péntek

Bébi úr - The Boss Baby


Lehet, hogy nem a The Boss Baby az utóbbi évek legkimunkáltabb, legátgondoltabb animációs mozija - de egyértelműen a legüdítőbb mindközül!
A Madagaszkár filmek szerzője, Tom McGrath egyébiránt egy tök figyelemre méltó témához nyúlt. És méghozzá milyen kreatívan! Bevallom nem vártam ilyen sziporkázást ettől a filmtől, noha be kell vallani, az alkotók helyenként azért túlvállalták magukat és picit kusza az összkép. 


McGrath megkísérli egy animációs filmen keresztül bemutatni, hogy mi történik akkor, amikor a már meglévő gyermek mellé egy új jövevény, egy kis tesó érkezik a családba; s hogy ezt az „örömteli” eseményt az idősebb csemete miként éli meg. A szülők figyelme megoszlik, a kis pici királyfi lesz hirtelen anyuci újdonsült szeme fénye; a nagy tesó elsőből, hmmm, kvázi utolsóvá válik. Az életben is hosszadalmas folyamat lehet ez.
Pláne esetünkben, amikor a kis tesó az ún. földöntúli Baby Corporation embere és valójában kémkedni érkezik a családhoz, s minderre az éles eszű bátyus még idő előtt rájön.


McGrath egy fura fantázia sztoriba helyezi bele a cselekményt. És bármennyire is elrugaszkodunk így a valóságtól, a film működik, méghozzá nagyon is!
A fináléra kicsit azért már sok a jóból, de tulajdonképpen minden ötlet – a kis házi kedvencekkel történő hadakozás, az Elvis-imitátorok, a Boss Baby pelenkás „magánhadserege”- jól funkcionál, a karakterek pedig marhára szerethetőek. 


Felnőttek számára is értékelhető/érthető poénokkal megspékelt, üdítően szórakoztató animációs mozi a Bébi úr a Dreamworks-től. Időnkénti esetlensége ellenére is kedveltük! 

70%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése