2018. március 21., szerda

Marston professzor és a két Wonder Woman - Professor Marston and the Wonder Women


Gondoltad volna, hogy Wonder Woman karaktere egy pszichológus professzor fejéből pattant ki, valamikor a ’30-as évek környékén? Tudtad, hogy a Wonder Woman képregények kezdetben tele voltak szexista utalásokkal? Kíváncsi vagy rá, hogy miért? S hogy mi ihlette a profot a világ legszuperebb szuperhősnőjének megteremtésére?  
A Marston professzor és a két Wonder Woman választ ad minden kérdésedre!


Amennyire ártalmatlannak tűnik kívülről ez az egész, annyira izgalmas és érdekes. Nem hétköznapi a sztori, talán ezért is látta meg benne a lehetőséget a vállaltan homoszexuális rendezőnő, Angela Robinson.  
(A direktorasszony szexuális irányultsága jelen esetben igen is meghatározó, hisz épp emiatt ennyire autentikus, őszinte, és természetes az alkotás.)


A sztoriról nem szeretnénk egyebet elárulni, legyen annyi elég, hogy a film elsősorban a Marston professzor és felesége, valamint az Olive nevű tanársegéd közti furcsa, érzelemgazdag szerelmi háromszög történetét meséli el.
Kifejezetten szókimondó stílusban, kendőzetlenül.


Egyfajta szokatlan szerelmi sztori a Marston professzor és a két Wonder Woman, melyben a képregényhős Wonder Woman karaktere – a címmel ellentétben - vajmi kevés szerepet kap. A hangsúly valóban az eredettörténeten van. A háttérsztorin.


Egészen különös, hogy ilyen profán események vezettek a szupervumen megalkotásához. S az is érdekes, ahogy Angela Robinson a mélyére megy a történetnek. Nem csak a felszínt karcolgatja, válaszokkal is szolgál.


A biográfiák típushibáit azonban a direktorasszonynak sem sikerül elkerülni, így főként a történet vége felé bele-belefutunk egy-egy szentimentális, túlcsordulós, túlmagyarázós jelenetbe.
Angela Robinson filmje azonban így is összeszedett benyomást kelt. 


Bár nem sorolnánk a kivételesen jó biográfiák/életrajzi filmek közé, bőven túlteljesíti az átlagot. S bónuszként ott vannak még a hiteles, míves színészi alakítások! 

70%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése