2018. március 11., vasárnap

Emlékszem rád - I Remember You - Eg Man Big


Horror? Izland?
Az bizony rideg lesz!
Óskar Thór Axelsson filmje ráadásul igazi 2 in 1 mozi!
Ugyanis két, fej fej mellett haladó sztori zajlik parallel a 100 perces játékidő alatt. Melyeket aztán az író-rendező Axelsson kifejezetten ügyesen sző össze. A történet végén minden értelmet nyer, s minden titokra fény derül. Kompakt az ügy, s kompakt maga a film is!


A szokott mederben csordogáló, de roppant feszült és zord szellem história is ki-kimozdul a komfort zónájából. De a nyomozós thriller szál az, ami izgalmasabbnak és szokatlanabbnak mondható.
Ráadásul van rejtély, még ha picit mondvacsinált is, s van suspense, meg veretes horror!


És ugye nagyjából már mindent láttunk, a túlvilág összes kísértetét, lidércét és démoni entitását, Axelsson képes meglepő fordulatokra, s képes sajátos ízzel tálalni a történetét.


Sajnos nem minden momentumában következetes a film. A kötekedő, mindent nagyítóval vizsgálgató perfekcionisták számos logikai bakira lehetnek figyelmesek. Talán Axelsson még nem elég bátor és körültekintő író.
Rendezőnek azonban egészen kiváló. Hangulatteremtésből pl. egyértelműen ötösre vizsgázik, s látszik, hogy csordultig van innovatív ötletekkel.


A zsáner rajongóinak mindenképp kihagyhatatlan, erősen ajánlott darab Óskar Thór Axelsson különleges atmoszférájú, rendhagyó horrorfilmje!

70%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése