2018. március 19., hétfő

Megan Leavey


Cuki állatokkal ugye minden filmet el lehet adni. Csak hogy a Megan Leavey főszereplője – Kate Mara mellett – Rex, a kezdetben nem túl barátságos németjuhász „katona”. Vagyis bomba – és aknakereső kutya.


Ezt a történetet az élet írta, így kevésbé zavaróak (hangsúlyosak) az alkotás finoman pátoszos kilengései – szerencsére nincs is belőlük túl sok -, s Mara és Rex, helyesebben Megan és hős életmentőjének igaz sztorija simán elviszik a hátukon a filmet.


Érezhető, hogy női bábáskodás mellett készült a Megan Leavey. A rendezőnő, Gabriela Cowperthwaite jellemzően nem a háborúra – nem Irakra – helyezte a fókuszt, hanem Megan személyes érintettségére, s kutyájához fűződő viszonyára.
S ha nem is túl szemléletes és részletes a leírás, a direktorasszony jól fogja meg a sztori lényegét, s képes átadni az üzenetet: Megan Leavey történetének esszenciáját.


Nem történik itt semmi olyasmi, amit még ne láttunk volna. Irakról csak közhelyekre futja; a háborús szcénák nem túl izgalmasak és a cselekményvezetés sem tartogat túl sok meglepetést. Mégis kellemes, jóleső mozi ez!
Cowperthwaite filmje megérinti az embert, s egy néhány pillanatra elemel minket a valóságtól.


Kutyásoknak kötelező darab, a többiek meg azért nézzék meg, hogy érthető legyen a számukra is: a kutya tényleg az ember legjobb, leghűségesebb barátja!

70%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése