2014. október 8., szerda

3 days to kill - 3 nap a halálig


Ha másért nem is, azért jár Luc Bessonnak a piros pont, amiért elkészítette az év legtöbb zsánerelemet felvonultató mix-movie-ját.
Egyszer akciófilmet nézünk, 2 perc múlva vicces (vicces???) komédiát, melyben egy béna csengőhang a humorforrás… majd hirtelen huszárvágással egy idősödő CIA ügynök férfias drámáját követhetjük nyomon, amint lányával való megromlott kapcsolatát próbálja gatyába rázni egy lila (!!!) bicikli segítségével… Mi van???


Kevin Costner bármennyire is szeretné, nem lesz Liam Neeson, Bessonnak pedig nincs még egyszer akkora szerencséje, hogy összehozzon egy olyan fasszántos filmet, mint 2008-ban – amelyben egy 50-es meglett apuka veri ronggyá a teljes párizsi alvilágot… Ez volt ugye az Elrabolva…
Besson jó ízlése amúgy is kétségbevonható – már ami az elmúlt néhány év termését illeti. Hihetetlen, hogy egykoron ez a pali olyan alapvetéseket rendezett, mint A nagy kékség, a Nikita, vagy a Leon a profi. 


Azok az idők már úgy tűnik a múlt ködébe vesztek, de nem csak és kizárólag Luc Besson felelőssége az, hogy a 3 nap a halálig egy ócska fércmunka lett végül. McG ugyanis borzasztó ritmust diktál!
De az imént már említett egyik stílusból a másikba csapongás sem tartozik a film erényei közé. Ezen elemekből szemezgetve még épp a drámai, ’családi mozi délutános’ szcénák a legsikerültebbek, mert Hailee Steinfeld és Kevin Costner között valami oknál fogva működik a kémia.
Felejtős, béna katyvasz a 3 nap a halálig. Még épp nézhető, de az igazság az, hogy kár rá vesztegetni a drága időt! Apropó idő! Közel 2 órás a film… Soroljam még?

40%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése