2014. október 28., kedd

Blended - Kavarás


Adam Sandler szimpatikus arc, de ettől még nem feltétlen respektáljuk a munkásságát. Hiába volt a pályája elején egy-két nézhető mozija, sajnos egyre látványosabb színvonalesést mutat az utóbbi időben. A Kavarásban tetten érhető a javulás, de csak a Nagyfiúk 2-höz képest, amit nagy jóindulattal lehet csak „filmnek” nevezni. Vagyis: a fost szarra cserélték… Sándor barátom aranyköpése pedig ez esetben sokszorosan is igaz, ugyanis hiába kívánják az alkotók a Kavarást egy szerethető családi vígjátéknak eladni, s hiába akadnak a filmben el-elvétve valóban jóleső momentumok, mindezt a sutaság és a rengeteg klisé totálisan agyonvágja. 


Nem beszélve a felületes, hányaveti szkriptről… Ok okozati összefüggéseket kár is keresni. Csupán egy pillanatra méláztam el a film közben és 2 perc múlva arra lettem figyelmes, hogy a két főszereplő már Afrikában vereti… Hogy a picsába kerültek oda? Az persze látszik, hogy Sandler, Drew Barrymore és a kölykök jól szórakoztak a luxus nyaraláson, az önfeledtség és a feel-good életérzés vitathatatlanul átjön, de ettől még nekünk nézőknek nem lesz komfort érzetünk.


Eleve béna, hogy Frank Coraci rendező és Ivan Menchell forgatókönyvíró szerint Afrika egyet jelent a giccsel, ahol minden feka jópofáskodik, és minden nagyon zebracsíkos és „wellness”. 


Az egyik – egyetlen?? - pozitívum – azon kívül, hogy röhögni nem igen tudtunk a Kavaráson -, hogy a family feeling valamelyest működik a filmben, illetve Barrymore bébicsőszre rejszoló fiacskája szobájának falán láttunk egy Mute math plakátot.
Közepes Családi mozidélután a Disney-vel

45%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése