2014. október 26., vasárnap

Walk of shame - Másnaposok szerencséje


Van az úgy, hogy bebaszunk, majd – jó esetben – ’baszunk’, és ezután minden a feje tetejére áll.
Ebből az alap szituból jó kis filmet lehet forgatni. Hollywoodban legalábbis így gondolták 5 éve (ez volt a Másnaposok) – és még mindig így gondolják… Ez a ragaszkodás a „konvenciókhoz” részint érthető – legfőképp a gazdasági tényezőket figyelembe véve -, részint viszont béna dolog, hiszen az elmúlt 5 évben már jó pár hasonló vígjátékkal örvendeztetett meg minket az Álomgyár. Szóval: köszönjük szépen, most már valami leleményesebb komédiára vágyunk. 


Ettől függetlenül nem teljesen reménytelen a Másnaposok szerencséje, hiszen kedvenc másodvonalbeli színésznőnk, a még 40 évesen is egészen jól domborító Elizabeth Banks klassz komika, s jól hozza a csetlő-botló sárga minis VV Évi figurát. A gond inkább a film vértelenségével, kiszámíthatóságával és megúszós attitűdjével van. Illetve azzal, hogy tulajdonképpen a cukiságon kívül nem igazán tud mit felmutatni, hiszen ötletes poénokkal sem nagyon kényeztettek el minket az alkotók. 


Banks láthatóan kissé feszeng a sárga mini ruciban, de még így is az ő kisugárzása és jelenléte menti meg a Walk of shame-et a lebőgéstől.
Nézhető, de felejthető vígjáték a Másnaposok szerencséje; szódával éppen elmegy…

60%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése