2014. október 9., csütörtök

Joshua


A Joshua 2007-ben debütált a Sundance-en, ahol annyira szerették, hogy a Grand Jury Prize-os nominációja mellett begyűjtötte a legjobb operatőr díját is. A fényképezés tényleg okés, de hogy mitől seggelt le Redford kompániája, azt nem igazán értjük.
Számos thriller alaptémájául szolgált már a szüleit készakarva vegzáló és sakkban tartó kölök – a Joshua is ezen terror-mozik körét gyarapítja: nem bűn rossz, de nem is igazán emelkedik ki a hasonszőrű alkotások közül. 


Nagyjából 1 órán keresztül nem is igen történik semmi érdemleges a filmben, tök egyértelmű az alapfelállás, kiszámítható jelenetek sorjáznak.
A főszereplő kissrácot leszámítva (Jacob Kogan!!!) a színészi alakítások sem túl kiemelkedőek. Vera Farmigát szeretjük, de itt közel sincs csúcsformában, ahogy Sam Rockwell sem tud igazán mit kezdeni a szerepével. 


A Joshua képi világa és attitűdje a ’90-es évek filmjeinek hangulatát idézi, ami akár pozitívum is lehetne, de ezúttal ez a jelleg inkább egyfajta tévéfilmes színezetet kölcsönöz a filmnek, mely összességében szintén nem válik az alkotás javára. Ez utóbbi jellemvonás, valamint a kiszámítható, lassan csordogáló cselekmény egy nagyjából közepes mozit eredményez, melynek lezárása és "magyarázata" is kissé felemás és megúszós.

50%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése