2015. január 19., hétfő

Horrible bosses 2 - Förtelmes főnökök 2


Az, hogy a dramaturgia mennyire béndzsó, s hogy a Bateman-Sudeikis-Day – trió egy idő után kifejezetten fárasztó – főként a konstans szófosás miatt – még nem jelenti azt, hogy a Förtelmes főnökök 2. része ne lenne szórakoztató, és ne lenne alkalmas arra, hogy egy fárasztó, stresszes nap után kicsit feltornássza a kedélyállapotunkat és jobb kedvre derítsen minket. 


A burleszk elemek és a jóféle gegek ezúttal is megvannak, s az alkotók remekül ráéreztek arra, hogy az előző rész cselekményét ostobaság lenne „beismételni”, így újszerű kalamajkák, újszerű bonyodalmak várnak a 3 csetlő-botló figurára.
Gyilkosság helyett ezúttal emberrablás, s irritáló főnökök helyett egy elkényeztetett, gazdag úri csemetével (Chris Pine nagyon jó!) és annak faterjával (Christoph Waltz) gyűlik meg Bateman-ék baja – miközben az előző rész karaktereit is sikerült finoman belecsempészni a szkriptbe: Anyabaszó Jones cukit nyitna, Kevin Spacey jogi tanácsokat osztogat a sittről, Jennifer Anniston szexista dívaként pedig még mindig csak egy méretes dákóra vágyik…


A film működik, bár nem olyan kirobbanó, mint az előző rész. A folytatások tipikus hibáit nem sikerült teljes mértékben elkerülni, de a produkció mentségére legyen szólva: a 2014-es poénok többé-kevésbé megütik a 2011-es viccek színvonalát, és ez a lényeg!


A faszik folyamatosan pofáznak, duruzsolnak, sztereóban, egyszerre… Ez picit sok, de szeretnivaló fazonok ők, akik képesek mosolyt csalni az arcunkra.
Korrekt folytatás, korrekt komédia.

70%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése