2015. január 28., szerda

Taken 3 - Elrabolva 3


Nyilván ugyanazt a sztorit harmadjára eladni még Luc Bessonnak sem volt pofája, így muszáj volt új kontextusba helyezni az Elrabolva-franchise-t, s ez a Fugitive - es (Harrison Ford-os) vonal akár még működhetett is volna.
Végül aztán – de ugyan mire is számítottunk – az Elrabolva 3. része sem lett jó mozi. Ezt már kurva sokan le is írták, nem szaporítanám a szót. Az viszont tény, hogy a bűn rossz második résznél ez a harmadik icipicit azért jobb. 


Természetesen most is kijut a logikai bukfencekből bőséggel, és persze hogy Bryan Mills ezúttal is mindenkinél okosabb, mindenkinél erősebb és álhatatosabb. Ezt a „rigmust” Olivier Megaton rendező nem győzi elégszer mantrázni a bő 100 perces játékidő alatt – ez pedig eredményez is néhány egészen kínos jelenetet.
De a legfőbb probléma mégiscsak az akció szcénákkal van. Olyan ’sűrűre vágták’ őket, hogy ember legyen a talpán, aki képes lekövetni a hiper gyors snitteket. Szem nem marad szárazon…
Nyilván azért (is) volt erre szükség, mert majd’ 7 év telt el az első epizód óta. Akkor Liam Neeson még bírta a ’kiképzést’, mostanra azonban már 63 éves az öreg, s az ugri-bugri már nyilván nem ment neki úgy, mint "fénykorában"… Jöttek tehát a filmes trükkök... így viszont sajnos az akciók nagy része a nézhetetlenség határát súrolja...


A sztori: jól indul, de aztán természetesen egy csomó baromság történik, hogy végül egy elég balga befejezésbe torkoljon ez az egész haddelhadd. Legyen annyi elég, hogy hősünk nejét megölik, próbálják ráterelni a gyanút, ő pedig kinyomozza a kinyomozni valót, miközben a LAPD ott lohol a valagában. 


Sajnos nagyon érezni már, hogy Neeson nem a régi (ahogy John McClane hadnagy mondta volt: „Öreg ember nem gyorsvonat”), de mi nem vártunk igazán semmit ettől a mozitól, így még azt is mondhatnánk, hogy a sok negatív kritika dacára kellemesen csalódtunk.
Bryan Mills persze a végén még beígér egy hatalmas nagy sallert a rossz fiúnak, amit majd pár év múlva szeretne ’törleszteni’. De reméljük, hogy az öregkori szenilitás mindezt elfeledteti vele, s Mills papa 3-4 év múlva inkább unokázni fog. Erre minden esély meg is van…de nem leszünk gonoszak, és nem lőjük le a „poént”.
Good luck!

50%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése