2014. december 15., hétfő

Hercules - Herkules


Az idei év Herkulesben gazdag esztendő volt, már ami a filmvilágot illeti.
Hollywood kitermelt két rettenetesen rossz (Herkules legendája; Herkules: Feltámadás) adaptációt a témában, a megbízható rendező guru, Brett Ratner (A vörös sárkány; X-men - Az ellenállás vége; Hogyan lopjunk felhőkarcolót?) pedig készített egy vállalható, korrekt herki-kalandot.


Ratner okosan nem a sztori fantasy-vonulatát erősítette, hanem egy üsd vágd nem apád kaszabolást rendezett, ami nyilvánvalóan nem lett egy világmegváltó alkotás, viszont meglepően szórakoztatóra sikeredett. Még úgy is, hogy nagyjából minden a megszokott mederben csordogál… Illetve: épp ez az, hogy nem csordogál! Húz, sodor magával az ár, Ratner klassz tempót diktál!


Herkules ezúttal nem félisten, csupán egy földi halandó (bár Dwayne „The Rock” Johnson minimum akkora a filmben, mint a Michelin gumiemberke…), aki zsoldosként keresi a kenyerét. Így pusztán az arany reményében utazik csapatával Trákiába, hogy megszabadítsa az ottani népet, az őket fenyegető ellentől.
...nem kell agysebésznek lenni ahhoz, hogy már az elején nyilvánvalóvá váljon: a trákok körüli herce hurca végül kihozza emberünkből az érző szívű, önfeláldozó hőst! 


Természetesen nem a filmművészet remeke Brett Ratner Herkules mozija, de a három idei adaptáció közül messze a legjobb!
Nincs nagy megfejtés, ellenben van helyette egy-két egészen kiváló csata – és akció jelenet, s a forgatókönyvíró itt-ott még egy kis humormorzsát is elhintett, ami kifejezetten jól áll a filmnek.
A Karácsony előtti hajtásban, egy nehéz, mozgalmas nap után üdítő szórakozás lehet a Herkules. 

65%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése