2017. január 9., hétfő

Gyilkos páros - Mr. Right


Milliószor elmondtuk már, hogy mennyire bírjuk Sam Rockwell-t. Annyira pimasz és szemtelenül tehetséges a pali, hogy szinte bármilyen kontextusban, még a legszűkreszabottabb műfaji keretek között is képes brillírozni és magával ragadó lenni. 


A Gyilkos páros karakterét ráadásul tényleg Rockwell-re szabták. A kedvesen-viccesen ütődött, hidegvérű, elegáns bérgyilkos szerepében a faszi ismét zseniális, s ami a legklasszabb az egészben: egy „testhezálló” partnert is kapott Anna Kendrick személyében, aki – meglepő, de – simán tud ugyanolyan cool és laza és szétesett lenni, mint Sam Rockwell. Nem is csoda, hogy a két karakter már a film elején gyorsan egymásba is szeret. Nagyon passzolnak, na!


Öröm nézni, ahogy Rockwell és Kendrick kisasszony önfeledten komédiáznak, az egyetlen probléma, hogy Az erő krónikája, és a BeSZERvezve forgatókönyvírója, Max Landis nem tudott ennek a tökéletesen "killer" párosnak egy olyan parádés forgatókönyvet kanyarintani, amiben úgy istenigazából kiteljesedhetnének. 


Oké, nevezhetnénk akár elcsépeltnek és bárgyúnak is a sztorit, de hidd el, a komédia szintjén tényleg sok lehetőség volt ebben a „dilis bérgyilkos halálosan beleszeret az életben csalódott, ártatlan kiscsajba” – történetben. 


Landis azonban csak a felszínt karcolgatja, „elszórakozza”, elbagatellizálja a cselekményt, s többségében erőltetett poénokat pufogtat – és így nem kicsit bosszantó, hogy mindeközben meg azt látjuk, hogy a két főszereplő mennyire odateszi magát, és hogy felőlük ez akár sokkal, de sokkal ütősebb is lehetne!


A figurák nagyon rendben vannak - még a klisés rossz fiúk is okésak! Annyi „csak”, hogy jóval több poénra és jóval több erős bemondásra lett volna szükség. Kár érte.
Sam Rockwell és Anna Kendrick valóban "gyilkos" párosa miatt:

60%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése