2015. február 7., szombat

Annabelle


A Démonok között sikere után sejteni lehetett, hogy hamarosan jön a folytatás - vagy netán egy előzmény film.
James Wan (Fűrész; Insidious) azonban átcsücsült a kényelmesebb produceri székbe, az irányítást pedig egykori kollégája, a kiváló operatőr, John R. Leonetti kezébe adta.
…és hát bebizonyosodott, hogy Leonetti – hiába ’funkcionál’ zseniálisan a kamera mögött – a rendezői szakmához még nem igazán ért. 


Az Annabelle, vagyis a The conjuring spin-offja kifejezetten „lélektelenre” sikeredett. Főként azért, mert egész egyszerűen ’nem működnek’ a karakterek. A Mia-t alakító Annabelle (!) Williams még csak-csak ’elevickél’, de Edward Horton harmatgyenge az aggódó férj szerepében. Így tehát nem nagyon van kiért izgulni. 


Apropó izgalom és feszültség! Bárki bármit mond, a horror adalékokkal nincs akkora probléma. Leonetti eléri, hogy egyes szcénák a frászt hozzák ránk. A sztori viszont annyira kiszámítható, hogy a tapasztaltabb horror-rajongó tutira nem fogja lerágni mind a 10 körmét az izgalomtól. Az Annabelle többnyire az elmúlt pár év szellemes-démonos históriáinak a kliséit böfögi föl. Szó se róla, azt legalább „profi” módon teszi; de ugyan kit érdekel ugyanaz a ’forgatókönyv’, ugyanaz a történet már sokadszor?


Összegezve: a zsáneren belül is egy feledhető, gyenge eresztéssel van dolgunk, amelyen még az a tény sem 'segít', hogy ez a bizonyos sátáni, randa baba – amit mi tutira nem adnánk a kölök kezébe – valóban létezik és valóban 'kísértett' egykoron! Ok, na és? 

40%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése