2015. február 11., szerda

Begin again - Szerelemre hangszerelve


John Carney író-rendező készített már zenés filmet, nem is akármilyet. A Once 2007-ben elnyerte a Sundance-en a zsűri nagydíját, és a maga kis dokumentarista, low-budget, indie-ségével valóban nagyon bájos és kellemes kis mozi volt. Ezután Carney próbált más vizekre evezni – kisebb nagyobb sikerrel -, de végül mégis csak visszatért arra a terepre, ahol igazán kényelmesen mozog: ismét zenés filmet készített. Ezúttal azonban sokkal mainstreamebbre és befogadhatóbbra vette a figurát. Ebből kifolyólag a Begin again egy csomó blődséget is tartalmaz, és egyáltalán nem mentes a sztereotípiáktól. 


Viszont Carney jó érzékkel választott szereplőket a filmjéhez, és kétségkívül, a dalok valami elképesztően frankók. Tuti, hogy ezek az akusztikus indie pop nóták jól belemásznak majd a hallójárataidba! Az idei Oscaron való részvétel a ’legjobb betétdal’ kategóriában tehát abszolút megérdemelt. 


Carney végül is klasszul ’átmentette’ ebbe a közízléshez közelebb álló közegbe a Once megkapó hangulatát. 


Ha utálod Keira Knightley idióta ’alien-vigyorát’, itt majd megkedveled; Mark Ruffalo pedig marha jó ebben a lecsúszott, lazáskodó, alkesz szerepben. (Mondjuk mikor játszott valaha szarul ez a faszi?) …és bár a Maroon 5 gügye, falzettekkel agyon cseszett pop slágereitől rosszul vagyunk, Adam Levine mégiscsak kurva jó énekes, és abszolút passzol a karaktere a filmbe. …és nem is vall szégyent színészként a fazon! 


A direktor kínosan ügyelt arra, hogy szkriptje kerülje a frázisokat. Természetesen ez teljes mértékben nem sikerült, megvannak azért azok a bizonyos ’kötelező körök’, de szummázva: ez egy kellemes, aranyos kis feel-good mozi, marha jó zenékkel, és egy olyan New Yorkkal, ahol mi is bolyonganánk éjszakákon át, klubról klubra, csehóról csehóra. 

75%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése