2015. február 19., csütörtök

The roommate - A szobatárs


A fősulis koleszos sztorikat inkább hanyagoljuk, ugyanis a The roommate-nek nem sok köze van a valósághoz. A mi, kelet-európai valóságunk legalábbis merőben más...
A bűbáj Sara bekerül a hőn áhított egyetemre, buli, picsáskodás, faszik… Nagyjából erre blazírozik a csajszi. Kap is egy tündibündi szobatársat, az angyali Rebecca személyében, akivel jól össze is barátkoznak. Jöhetnek a party-k és a medencés bulik! Azonban Beca fura dolgai és az egyre különösebb történések a koliban elgondolkodtatják Sara-t. Vajon a roommate nem is az a tündéri teremtés, akinek mutatja magát? 


Hűha, ennyire „agyafúrt” sztorival rég találkoztunk…
Sajnos amennyire együgyű a történet, annyira együgyű maga a film is. Pedig néha a legprosztóbb alapötletből születnek a legzseniálisabb cuccok, de A szobatárs olyan messzire van a zseniálistól, mint Makó Jeruzsálemtől. 


Bizonyos elemeiben a film megidézi a ’90-es évek végén reneszánszukat élő tini-horrorok jobban sikerült momentumait, azonban Christian E. Christiansen sablon-thrillere nem képes kilépni a saját árnyékából.
Egyébként nem bántóan rossz a The roommate, ellenben bántóan semmilyen. És ha van olyan, hogy feszültség nélküli, suspense-mentes thriller, na akkor A szobatárs kurvára az!
…de tényleg, tutira csak az fogja tövig rágni a körmeit, aki taknyosra sírja magát a klasszikus Disney-rajzfilmeken és aki karfát szorongatva, már-már hisztérikusan izgul az Armageddonon.  


Minka Kelly mondjuk mindenképp megér egy „misét”. De az egy másik történet
Gyengusz. 

30%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése