2015. február 9., hétfő

Wer


William Brent Bell határozott filmes. Kitartó és állhatatos.
Határozottan tette le annak idején a voksát a B-kategóriás horror mellett, és a Wer már a harmadik egész estés mozija a rendezőnek.
Na már most, van az a B-kategória amit imádunk, de ez kérem, ez nem ’B’, ez baszottul ’C’.
…egyáltalán, az sem túl világos, hogy Bell-nek mi volt a célja ezzel a filmmel. Horrornak ugyanis bőven kevés, bár egy-két gusztustalan – helyesbítünk: ízléstelen – jelenet azért akad, és a végére nem csak a szereplők „orra vére” ered el, ha érted mire gondolok… Viszont olyan szintű műfaji katyvasz ez, s olyan órmótlan ’valami’, hogy nehéz róla bármi pozitívat mondani. 


A Porter családot egy szőrös izé támadta meg a hétvégi heppöning alkalmával a kerek erdő szélén. Ifjabbik Porterből csupán a felsőteste maradt meg, idősb Portert pedig igen csak megtépázta – itt-ott-amott – annak a bizonyosnak a „vasfoga”. Szóval ők kurvára meghaltak. Van még Porterné – a túlélő -, aki a kórházi ágyon agonizál, miközben a rendőrség faggatja a történtekről. Aztán végül ő is megmurdel
…lesz egy gyanúsított, a tagbaszakadt Talan, akiről messziről hunyorítva is lerí, hogy bazira vérfarkas. Természetesen a kirendelt Dr. Szöszi  - és csapata - mindent megtesz védence érdekében, de aztán Talan akcióba lendül és elkezdi tizedelni a jardot, meg tulajdonképpen mindenkit, aki az útjába kerül…


Nem elég, hogy csak úgy cikázunk a zsánerek között, a szereplők is, és úgy en-bloc az egész sztori is teljes mértékben alul múlja önmagát.
A Wer gyakorlatilag úgy nyit, mint egy réges régi X-akták epizód. Nagyjából egyébként „beránt” a cucc, mert valamennyire azért érdekel, hogy ugyan ki, vagy mi végzett a Porter-családdal. Aztán egyre több infó birtokába jutunk... tetézve a bajokat Bell és állandó tettestársa, Matthew Peterman azonban nem átallott még egy kis szerelmi szál-szerű ’valamit’ is belecsempészni a szkriptbe… Mondjuk ez már részletkérdés, hiszen amint beindul a véres mészárlás, már minden jóérzésű néző – ember! – rég elvesztette az érdeklődését a film iránt. 


…kerüld el jó messzire, ha kedves az életed! 

15%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése