2015. augusztus 19., szerda

A törvény nevében - 2. évad - True detective - Season 2 (5-8.rész)


Itt a vége, fuss el véle…
A katarzis most elmaradt, viszont a „Pizzolatto-művek” az évad második felére azért mégiscsak belehúzott. Így nem érheti szó a ház elejét, s összességében a True Detective Season 2 hozta a szintet, még ha nyilvánvalóan harmatosabb is lett, mint az előző széria.
Úgy hogy bármennyire húzzák a szájukat a vérmes kritikusok, azért ez közel sem szégyenteljes „teljesítmény”. 


A 6. és 7. rész egyenesen az évad két legerősebb epizódja. Drámával, vérrel és konspirációval. Annak a hatása/hátulütője azonban a „második félidőben” is érezhető, hogy a rendezők részről részre adogatták át egymásnak a kilincset. Valóban egyenetlen és kicsit hullámzó a színvonal, viszont a színészi munka majd' mindenért kárpótol, s a karakterek is ’beértek’ már bőven így a 4. rész után! 


…és hát Vince Vaughn mindenekfelett! Ki gondolta volna… igazi Scorsese-i karizmatikus „antihős” a pali! Egyértelműen az ő karaktere és Colin Farrell viszik a prímet – továbbra is…
Előző írásunkban méltatlanul mellőztük Kelly Reilly-t, pedig a hölgy a végzet asszonyaként minimum olyan szignifikáns jelenléttel bír, mint az imént említett úriemberek. 


…a fináléról pedig annyit, hogy nyilván kötözködhetnénk a végtelenségig, de ez a sztori kérem szépen így kerek. Így kellett lejátszódnia. Nem volt más opció…
A Farrell által alakított Ray végül egy Neil McCauley-szerű (tudod: Robert DeNiro, Michael Mann, Szemtől szemben) döntést hoz: egy huszárvágással „letér a pályáról”; ez bizony így volt megírva… Frank „sivatagi kitérője” pedig szintén nagyon stílusos, és elegáns: gyönyörű, izzadságos, véres erőltetett menet.


A True detective humánus krimi sorozat, rengeteg személyes tragédiával, titokkal és lelki vívódással.
Így van ez rendjén.

80%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése