2015. augusztus 23., vasárnap

Menedék - Safe haven


Ha létezik olyan, hogy „feel-good thriller”, akkor a Menedék mindenképpen az. Gyönyörű emberek tobzódnak egy gyönyörű helyen, „kínlódnak” a múltjukkal, próbálják rendbe rakni az életüket, miközben mi nézők maximálisan tisztában vagyunk azzal, hogy történhet bármi, jöhet a vérszomjas férj, felgyújthatja a csodás kikötő melletti kis takaros kalyibát, végül úgyis happy lesz minden.
Viszont bármennyire is gejl ez az egész, Lasse Hallström azért megbízható iparos, és mivel már rendezett Nicholas Sparks adaptációt (2010: Kedves John!), tudja, hogy hogyan, s mi módon közelítsen a bestseller-szerző könyveinek filmre viteléhez. 


Sparks az amerikai háziasszonyok nagy kedvence ezúttal sem hazudtolja meg önmagát: természetesen ismét rendkívül szirupos és - amerikaiasan szólva - „pretty corny” minden, viszont bárki bármit mond, ez akkor is egy profi módon összerakott giccs, ami ha hangulatodnál vagy, még akár kellemes perceket is szerezhet.


Josh Duhamel Scenic route-ja minket végérvényesen meggyőzött arról, hogy a fickó képes és tud is színészkedni. S ez a „gyermekeit foggal-körömmel védő rendíthetetlen, szőrös szívű apuka” szerep is kifejezetten jól áll neki. De a Mindörökké rock-ból és a Footloose 2011-es remake-jéből ismerős Julianne Hough is abszolút jól muzsikál. Tud nagyon cuki lenni és a ’könnybe lábadt kétségbeesett tekintet’ is egészen jól áll neki. Kell ennél több? 


Persze láttunk már hasonló mozit, egészen pontosan 1991-ben, Julia Roberts-el a főszerepben, (Egy ágyban az ellenséggel), és hát minden egyes fordulat jó előre megjósolható, mégis: Sparksfalva csudi egy hely, ahol mi is szívesen elidőznénk – akár egy életen át is…
Na jó, ez a közel 2 óra is bőven megteszi! 

60%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése