2015. augusztus 14., péntek

Szexterápia - The little death


Egyrészt ebből az ügyes kis ausztrál moziból olyan szexuális perverziókat ismerhetünk meg egészen testközelből, mint a „dacryphilia”(szexuális gyönyör egy síró személy látványától), vagy a „somnophilia” (szexuális gyönyör egy alvó személy látványától). Másrészt viszont arra is fény derül, hogy a „little death” („apró halál”) kifejezés – mely egyben a film címe is – a szlengben az ’orgazmus’ szinonímája.


De a Szexterápia, bármennyire is szexuális töltetű filmecske, inkább szól a párkapcsolatokról és azok nehézségeiről – amelyhez nyilvánvalóan a szexuális élet is szorosan hozzá tartozik -, mint szimplán a dugásról. Szóval ne egy gusztustalankodó, olcsó, primitív kúrós poénokkal teletűzdelt filmre számíts, ugyanis a Szexterápia az utóbbi évek egyik legintelligensebb, legemberibb és legszórakoztatóbb „szexmozija”!


Egy ilyen jellegű, szkeccs-szerű tagolással operáló film esetében mindig fenn áll a veszélye annak, hogy az epizódok színvonala ingadozóra sikeredik (vagy ne adj' Isten rossz helyre kerülnek a hangsúlyok), s így a néző nem képes együtt lélegezni a művel. Ez esetben azonban sikerült az összes „sztorit” balanszba hozni egymással, mindegyik kis felvonásban akad néhány jóféle motívum, ami különös pikantériát kölcsönöz az adott történetszálnak. Mindemellett pedig bármily abszurdnak és furcsának is tűnik egy-egy eseménysor, minden nagyon emberi, közvetlen és életszerű. A film végi „telefonszex” – jelenet pl. kifejezetten bravúros!
A szerkesztettség egyébként is rendkívül átgondolt és ügyes; Josh Lawson író-rendező remek munkát végzett, kiválóan szövi össze az egyes történetszálakat! Jár a piros pont! 


Figyelem, ez nem egy vegytiszta vígjáték, nem fogod könnyesre röhögni magad rajta, ugyanakkor egy nagyon kellemes, különös, érdekes filmélményben lesz részed, ha a Szexterápiát választod kikapcsolódás gyanánt! 


A maga nemében perfekt!

80%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése