2015. augusztus 9., vasárnap

Gunman - The gunman


Ha jobban belegondolunk Sean Penn „az 50 év feletti akciósztár”! Mokány, maszkulin, kemény, mint a kádszéle, s a romantikus, érző szívű oldalát is képes bármikor megcsillogtatni.
…szóval tök érthető, hogy végül a kétszeres Oscar-díjas színművészt is akcióhőssé avanzsálta Hollywood, s ő is fegyvert ragadott, csak úgy, mint Kevin Costner, vagy a „mozgalom” zászlóvívő élharcosa, Liam Neeson.


A Gunman egyébként egyáltalán nem olyan rossz, mint a híre!
Persze Pierre Morelnek ezúttal sem sikerült reprodukálnia az Elrabolva sikerét és kellemes frissességét, de bő 5 év után végre legalább ismét rendezett egy korrektnek mondható mozit. 


A történet természetesen teljesen irreleváns, bár az alkotók igyekeztek egy bonyolultnak tűnő, összeesküvéses, bérgyilkosos szkriptet összehazudni, de a lényeg úgyis az, hogy Sean Penn-t üldözik, ő meg menekül. Itt éreztünk egy kis Jason Bourne-os párhuzamot…
…közben van szerelmi szál – amelyet sikerült még pont a jó ízlés határán belül tartani – és a főhősünk egy ritka betegségtől is szenved – csak, hogy mégse tetszeleghessen már olyan zavartalanul a „helyi terminátor” szerepében. 


A mellékszereplők kiválóak, főként Javier Bardem és Ray Winstone, de az olasz származású Jasmine Trinca is jó választásnak bizonyult a hőn szeretett asszony, Annie szerepére.
A sztori kicsit lassan és körülményesen indul, de az első 45 perc után bepörög a cselekmény és utána egy egészen klassz kis akció mókát kapunk. Tempósat, nem túl meglepőt, de élvezeteset. 


Sean Penn pedig mégiscsak Sean Penn. Ki is gyúrta magát, faszán is néz ki, tuti, hogy messze ő a legvagányabb 50-es Hollywoodban!
A Gunman kb. ennyit tud, de legalább nem ver át; azt adja, amit ígér. Végül is korrekt ’biznisz’. 

65%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése