2015. augusztus 1., szombat

A lázadó - Insurgent


Nem szeretnénk újfent lamentálni és azon pörögni, hogy mennyire lerágott csont már ez a young adult őrület… Őrület? Az az igazság, hogy némileg elcsitulni látszik a hype, ettől függetlenül azért persze még mindig jó business a stúdióknak belevágni egy kortárs szerző aktuális young adult regényfolyamának filmadaptációjába. 


A beavatott-sorozat már az előző résszel sem tette túl magasra a lécet, és hát A lázadó sem lett egy minőségi filmalkotás. Ennek ellenére ímmel-ámmal azért működik, de összességében elmondható, hogy ezúttal még annyi figyelmet sem szenteltek az alkotók a forgatókönyv kidolgozottságára, mint az előző epizód esetében. Minden „csak úgy” megtörténik, következetlenül, „ad hoc”. Nyilván minél előbb ki kellett jönni az új résszel, hogy Húsvétra ismét meglegyen a tini rajongók éves, rendes „beavatott-adagja”.
…Tris kalandjai tehát folytatódnak, a kiscsaj megint pörög ezerrel, menekül, harcol, rúgkapál, miközben Jeanine és emberei ismét ott loholnak a fenekébe.
A gond az, hogy feszkó nincs, illetve az a fajta „karakteresség”, amit már az előző részben is hiányoltunk, itt a másodikban sincs meg. Hiába, ez csupán biznisz, annak meg egészen jó, hiszen a 110 millió dolláros büdzsé már bőven megtérült – csak az USA-ban!!! – és akkor hol van még a DVD-forgalmazás, meg a merchandise… 


A sorozat egyetlen óriási nagy szerencséje a főszereplőnő, Shailene Woodley, aki ha nem is képes csodákra, de van annyira szuggesztív és tehetséges, hogy valamelyest pozitív irányba billentse a mérleg nyelvét. 


Nem vártunk sokat, nyilván, nem vagyunk bolondok… de ez most akkor is picit harmatos lett.
Bocs Shailene, téged azért ettől függetlenül még nagyon… bírunk! 

55%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése