2018. február 26., hétfő

Az Igazság Ligája - Justice League


Superman, Batman, Cyborg, Aquaman, Flash és Wonder Woman.
Ilyen tagsággal nem lehet mellélőni!
Pedig de!


A DC valahogy nem képes kiköszörülni a csorbát. Valami nagyon nincs rendjén a stúdió háza táján. Főleg, hogy A-kategóriás rendezők és színészek, meg soktagú forgatókönyvíró-team dolgozik rendre azon, hogy sikerüljön végre az istállónak az, ami a Marvelnek csuklóból megy.
A Justice League ugyan még így is klasszabb – valamivel - a Batman vs. Supermannél, de egy ilyen ütőképes brigádtól azért joggal vártunk jóval többet. Mondjuk magas fokú, minőségi szórakoztatást.


Picit megúszós és fapados Zack Snyder szuperhős-összefogása, pedig 300 misi állt a sztárrendező rendelkezésére, hogy összerántsa a projektet. A CGI mégis picit gyengusz, a sztori meg jóindulattal is csak jó közepes – úgy is, hogy a szereplők között azért ímmel-ámmal, de működik a kémia.
Viszont Steppenwolf elég kínos főgonosz. És noha teljes pusztulással fenyegeti a Földet – naná, mivel mással? -, mégis nehéz elhinni, hogy ő és randa szárnyas ork-szerű armadája valós fenyegetést jelent az emberiség számára. Vagy, hogy az Igazság Ligája ne tudna elbánni a megszállókkal viszonylag könnyedén. Persze szükség van Superman exhumálására és gyors defibrillálására, onnantól kezdve azonban már nincs kétség, hogy a superhero-k lazán veszik majd az akadályt.


Szóval picit tétnélküli a hadd el hadd.
Gal Gadot azért igyekszik, Ezra Miller úgy szintén – bár olykor túlzásba viszi a jópofizást -, Ray Fisher jellegtelen, Jason Momoa vitathatatlanul keménykötésű és passzol hozzá a szerep, Henry Cavill éteri, Ben Affleck Batman-je pedig olyannyira nyugger, hogy nehéz igazán komolyan venni – mármint az ütőképességét.


Még mindig hiszünk a DC-ben, mert a Justice League (is) képes látványos, tetszetős villanásokra, s a szereplők is tök rendben vannak. Egy jobb forgatókönyv, egy mívesebb sztori hiányzik és akkor helyre áll majd a (szuperhős) világ egyensúlya.

60%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése