2014. augusztus 24., vasárnap

Better living through chemistry - Működik a kémia



Sam Rockwell zseniális, ráadásul Sam Rockwell zseniálisan választ szerepet is!
A Működik a kémia Lester Burnham - szerű (Amerikai szépség – Kevin Spacey) figurájából Rockwell kétségkívül kihozza a maximumot: képes új aspektusból megközelíteni a tipikus amerikai nyárspolgár karakterét.
A 45 éves színész ismét nagyon elemében van, de az ő – tulajdonképpeni – magánszámához asszisztáló sztárok, úgy mint a most éppen nem annyira angyali szerepben tündöklő, de egyébként bájos Michelle Monaghan és maga a végzet asszonya Olivia Wilde is kiválóan teljesítenek.


De természetesen azt már megszokhattuk, hogy az amerikaiak verhetetlenek „castingban”… Szóval, hogy akkor valójában miért is jó mozi a Működik a kémia? Egészen profán lesz a válasz: azért mert szórakoztató.
A lelkiismeretes patikus sztorija ’működik’, még a forgatókönyvbéli kisebb-nagyobb mellényúlások ellenére is.


Arra mondjuk kíváncsiak lennénk, hogy mégis hogyan ’működne’ ugyanez a történet egy icipicit bevállalósabb tálalásban. Milyen lenne a Coen-tesók, esetleg Tarantino, vagy netán a Valeria Faris-Jonathan Dayton páros Működik a kémiája… ?
Ebben a formában ugyanis – főként a lezárás okán - némiképp kockázatmentesnek tűnik a „biznisz”… amúgy meg, egyébként „jó boltot” csináltunk! Probléma tehát egy szál se!

70%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése