2014. augusztus 17., vasárnap

The amazing Spider-man 2 - A csodálatos Pókember 2


Kapott hideget, meleget, sokan a porig alázták. Szerintünk rendben van!
De most komolyan! Aki óriási elvárásokkal ül be a vetítőterembe egy „Csodálatos Pókember 2” c. filmre, annak tutira elgurult a gyógyszere!
Az egykori kliprendező, Marc Webb így a második rész tájékán sem tesz egyebet, csupán a világ legegyszerűbb módján ’szórakoztat’! Az „egyszerű” jelző ezúttal kiemelt fontosságú, ugyanis A csodálatos Pókember 2 nem több, mint egy valóban tök "egyszerű" szuperhős-movie. Annak viszont egészen parádés! Ami pedig szintén becsülendő, hogy a film, szemben az Amerika kapitány második részével, nem is próbál meg – antipatikus módon – többnek látszani, mint ami…


Az Amazing Spider-man 2 tehát úgy okés, ahogy van!
A látvány – tedd a kezed a szívedre! – csodás, Andrew Garfield – hiába picsog helyenként úgy, mint egy rosszéletű fürdős k..va – még mindig sokkal emészthetőbb Peter Parker, mint Tobey Maguire volt, továbbá Webb nem felejti el a spidy-humort (Pókember ugye a képregényben is egészen elképesztő monológokat eresztett meg egy-egy éles szitu kellős közepén…), amit Raimi teljességgel ignorált az előző trilógiából…
Ha objektívek akarunk maradni, és a Pókember 2. etapját összevetjük a nemrégiben látott A tél katonájával, akkor elmondható, hogy Amerika kapitányt valamivel jobban gatyába rázták a második részre, de Pókember még mindig sokkal izgalmasabb karakter, és jóval szerethetőbb figura, mint a karót nyelt Kapitány. 


Természetesen Webb jó munkásember módjára, akkurátusan és precízen betartja a „Hogyan készítsünk második részt?” Kézikönyv mindegy egyes releváns pontját: még több akció, még több CGI, még több csöpögős nagyjelenet, móka és kacagás, tragédia és dráma.
Persze muníció még így is maradt bőven a harmadik felvonásra: Mary-Jane Watson feltűnése, hogy úgy mondjam, eléggé indokolt lesz a mostani epizód szerelmi szálának, khmm, úgynevezett „befagyasztása” után, illetőleg felvonultatható főellenség is akad még bőven a ’pók-univerzumban’.
Ciki, nem ciki, mi várjuk! 

70%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése