2014. augusztus 25., hétfő

Divergent - A beavatott


Volt idő, amikor még a vámpír srácokért vesztek meg a tini csajok, most meg itt van az új „őrület”, a ’posztapokaliptikus utópia – mozi’!
Ennek az új keletű „műfajnak” a zászlóvivője Az éhezők viadala... Hollywood pedig "jó érzékkel" zúdítja ránk az utánpótlást A beavatott személyében; mely posztapokaliptikus és kellően utópisztikus is, de mégsem elég karakteres ahhoz, hogy megtartsuk a jó emlékezetünkben. 


Neil Burger (szegényt, mennyit basztathatták a nevével az isiben…) nem rossz rendező - korábbi filmjei, a Csúcshatás és az Edward Norton főszereplésével fémjelzett A mágus legalábbis ezt igazolják. Az atmoszférateremtésben most is jeleskedik a direktor, de az arányérzékkel ezúttal picit meggyűlt a baja. Úgy tűnik nem igazán tudott zöld ágra vergődni a terjedelmes sztorival, így bizonyos epizódokat túl hosszúra nyújtott, egyes - egyébként lényegesnek tűnő - részeket pedig túlságosan elkendőzött.  


Szerencsére azonban az alkotás mellőzi a csöpögős, patetikus jeleneteket, így a kínos pátosztúltengéstől nem kell tartanunk, s szemben Az éhezők viadala franchise-zal, a Divergent kevésbé szentimentális, amelyet szintén a javára kell írnunk.  
Shailene Woodley (Csillagainkban a hiba; Utódok) nagyon ügyesen játszik, de igazi, fajsúlyos partnerek nélkül – gondolok itt elsősorban a meglehetősen halovány Theo James-re - még ő sem képes maradandót alkotni. 


Nem rossz mozi A beavatott, de egy igazán klassz film nem itt kezdődik! (Az egyébként fasza történetben rejlő lehetőségeket sem sikerült maradéktalanul kiaknázniuk az alkotóknak...)
…de sebaj, jön a második rész, lehet javítani! Azért teljesen nem reménytelen…

65%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése