2018. január 15., hétfő

Message from the King


Egy jó kis bosszúfilm? Naná, bármikor!
Pláne, ha olyan megnyerő neo-noir köntösbe van öltöztetve, mint a Message from the King, amely ismét egy egészen friss Netflix mozi, ismét sztárokkal - és ami sajnos ismét picit felemásra sikeredett. Van még hova fejlődnie az univerzum első számú streaming media birodalmának. Az akarás és a kitartás viszont mindenképp becsülendő!


A horror filmeken edzett belga Fabrice du Welz mozijának vannak tetszetős pillanatai, s a főszereplő – a leendő Fekete Párduc - Chadwick Boseman is igen jól teljesít.


Kő egyszerű a sztori. Húga zavaros, kétségbeejtő telefonhívására reagálva a dél-afrikai Jacob King Los Angeles-be utazik. A lánytesó azonban koránt sincs olyan klassz formában, mint azt a szerető báty gondolná. Sőt! Jacob L.A. egyik halottasházában talál rá húga megcsonkított, megerőszakolt holttestére. A férfi a gyilkosok nyomába ered, s egyre mélyebbre és mélyebbre ássa magát az angyalok városának rideg poklában…


Boseman nagyszerű. Markáns, szikár, szenzitív - kíméletlen.
Alfred Molina szintén patent – nagy húzás volt bevonni a projektbe, pláne hogy egy ilyen, khmm, szokatlan szerepben domborít.
Luke Evans meg tökéletesen tenyérbe mászó genyó. Sajnos pont nagy kedvencünk, Teresa Palmer az, aki a szereplőgárdát górcső alá véve picit halovány most, és épp az ő karakterének interakciója a főhőssel a leggyengébb láncszem a sztoriban.


Erősen indul du Welz mozija. Úgy nagyjából a játékidő felétől azonban triviális irányt vesz a történet és valamelyest a lendület is lankad. Kár, mert egészen odáig kifejezetten emlékezetes pillanatok és szcénák váltakoznak, melyekkel a belga rendező egy rendhagyó, sajátos bosszúfilmet helyez kilátásba - a maga különös modorával, tetszetős szűkszavúságával és lényegre törő attitűdjével.
Végül egy összecsapott és kapkodósan levezényelt fináléval záródik a film. És sajnálatunkra Teresa Palmer kisasszony is túl sokat szenveleg.
A végső képkockák viszont megint csak erősek, s a legeslegutolsó fordulat is működik!


Bosszantó, mert kis odafigyeléssel és forgatókönyvbéli ügyeskedéssel a Message from the King az év egyik legjobbja is lehetett volna. Így „csak” egy ígéretes európai filmes kicsit döcögős, de egyébként figyelemreméltó hollywoodi debütálása.
Alapvetően bírtuk. És hát a fene gondolta volna, hogy a biciklilánc tökéletes gyilkos fegyver.

65%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése