2018. január 22., hétfő

Űrvihar - Geostorm


Dean Devlin (olyan parasztvakító látványfilmek producere, mint a Godzilla, A függetlenség napja, valamint a Csillagkapu) sok-sok év háttérmunka és keccsölés után úgy érezte, hogy most már neki is kijár egy picit a rivaldafényből, s egy-két sorozat epizód és tv-film rendezés után illene bemutatkoznia első, egész estés, saját ötletén alapuló parasztvakításával. 


Mert, hogy az Űrvihar olyan, mintha Devlin összes eddigi produceri munkáját egy filmmé gyúrták volna össze. Van itt kérem elektromos vihar, cunami, űrállomás, globális felmelegedés, no és persze egyszemélyes világmegmentés. 


Gerard Butler jó ideje azon fáradozik, hogy ígéretes karrierindítását otromba, bugyuta b-kategóriás fércmunkákkal tegye határozottan, visszavonhatatlanul zárójelbe. Mondjuk világmegmentőnek pont okés a pali, így esetünkben az összeokádott forgatókönyv és Devlin nagyravágyása az, ami végképp tönkre vágja az aktuális Butler-mutatványt. S bár a direktor olyan neveket castingolt a skót színész mellé, mint Ed Harris és Andy Garcia - de Jim Sturgess is itt domborít, aki egyébként a Geostorm egyetlen valamirevaló alakítását nyújtja – mindez mit sem ér, hiszen a film maga, illetve a történet bántóan ostoba. 


A 120 millió dolláros büdzsé azért meglátszik a képkockákon, de tényleg olyan az Űrvihar, mintha egy falusi búcsú színes, giccses, retró „díszletei” között mozognánk. Dodgem, leharcolt, instabil hullámvasút, körhinta és céllövölde. (Dean Devlin mozija pedig egyértelműen az „egypálcikás” kategóriába esik.)


…és ha már trash, tolnák a srácok legalább fullba! De azt a pofátlan fordulatot sem merte behúzni a direktor, hogy Andy Garcia nyakába varrja az egész balhét. Így ismét egy jóravaló, makulátlan, következetes amerikai elnököt kapunk. Valamint kollektív, globális összeborulást és csöpögős pátoszt a „világmegmentést” követően…

35%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése