2014. február 10., hétfő

Keith - Keith


…minekután Jesse McCartney, a Keith c. tinédzser-dráma főszereplője „civilben” ilyen (http://www.youtube.com/watch?v=YVOFTbVB7D8) negédes pop-rock dalokkal hódít az amerikai tini lányok körében, mennyire kurvára ellentmondásos – és fasza - már, hogy ebben a filmben viszont a legmegindítóbb szerelmi monológja a „Megdugtalak, és jó volt dugni téged!” kezdetű ’mélyreható’ vallomással indul.


A 17 éves Natalie a gimi közkedvelt diákja. Évkönyvet szerkeszt, kimagaslóak a tanulmányi eredményei, Raff, az iskola szépfiúja csapja neki a szelet, tenisz sikereinek köszönhetően pedig nagyon úgy néz ki, hogy - szülei legnagyobb örömére - szinte egyenes az útja a Duke magánegyetemre.
Az élete körzővel, vonalzóval szerkesztett, „jobb” már talán nem is lehetne. Míg nem a kémia fakton megismerkedik a különc Keith-el, és minden megváltozik…
Elég béna, nem? A 2008-as romantikus tini dráma – ’romantikus tini dráma’, bassza meg, még rosszabb… - kicsit nehezen is indul. Keith nem túl szimpi, s bár Natalie helyeske, nem nagyon érezni-érteni, hogy ugyan mire is megy ki itt a játék: Vajon egy újabb elcseszett Pattinson-szeméttel van dolgunk, vagy talán kisülhet ebből valami jó is?


…majd a Keith szép lassan, észrevétlenül kezd egyre szerethetőbbé válni, leköt a cselekmény, várjuk a végkifejletet, szurkolunk Natalie-nak (az őt játszó Elisabeth Harnois többnyire csupán CSI-epizódokból és különféle sorozatokból lehet ismerős) és Keith-nek, hogy ’sikerüljön’, hogy ’beteljesüljön’, s hogy a kibontakozóban lévő szerelmük végül ’vegye az akadályt’.
A sztori aztán egy nem várt csavarnak köszönhetően – na jó, a dörzsöltebbek azért elképzelhető, hogy megsejtik a történet ezen alakulását (bár nincs kiszámíthatóan, jó előre „megágyazva” a fordulatnak)   - pedig még képes egészen maradandó perceket is szerezni!    
Tinédzser lányok, vagy nosztalgiázni vágyó kisgyermekes anyukák talán még egy-egy könnycseppet is elmorzsolnak majd a film végén, mely egy szép, kerek, nagyon hangulatos és valóban megható tinédzser dráma, két emlékezetes karakterrel és főszereplővel (Jesse McCartney és Elisabeth Harnois között végül a kezdeti nehézségek ellenére baromira elkezd működni az összhang), és a szinte felismerhetetlen – a kor meg a botox ugye… - Jeniffer Grey-jel (aha, annak idején ő volt Baby a Dirty dancingben !).
…és naná, hogy inkább ezért a - független filmek minden bájával és esetlenségével felvértezett - moziért rajongjanak a tini lányok, mint a gyűlöletesen giccses Alkonyat – szériáért…

75%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése