2014. március 27., csütörtök

The hunger games: Catching fire - Az éhezők viadala: Futótűz


...jóllehet, Katniss és Peeta megnyerte az Éhezők Viadalának 74. versenyét, a sztori még korántsem ért véget! A két fiatal kénytelen részt venni a Győzelmi Körúton, miközben Snow elnök fondorlatai és intrikái ismét burjánzanak. 


A dramaturgia hasonló, mint az első epizódban: bő egy óra felvezetés után kapjuk meg az izgalmat, a kalandot.
Az akció szcénák sokkal látványosabbak és átgondoltabbak, mint a 2012-es bevezető részben, s a Gary Ross-t váltó Francis Lawrence (aki a soron következő két etap levezénylését is megnyerte magának) szerencsére elhagyta a már pár éve is béna és rendkívül idegesítő - rángatózós - kamerakezelést. Sajnos azonban mégsem élvezhetjük teljes odaadással az akciózást, a "vérengzés" ugyanis kifejezetten "vérszegényre" sikeredett.
A fogyasztói igények oltárán beáldozták a filmet: az alkotók tudatosan visszavettek az erőszakból. Nyilván így sokkal több tinit vonz a mozi, s még a merchandise is jobban 'megy'...
Hiába, egyre nyilvánvalóbb, hogy a The hunger games – saga a tizenéves korosztálynak szól - viszont szemben  a Twilight-tal, legalább minőségi szórakozást kínál!


Jennifer Lawrence továbbra is remek, szuggesztív hősnő. Mellette Woody Harrelson jóleső ripacskodása illetve Philip Seymour Hoffman (R.i.p.) visszafogott alakítása az, ami még említésre méltó. Josh Hutcherson ellenben ugyanolyan bamba nyomi, mint volt. Nagy szerencse, hogy Az éhezők viadala nem az ő karakterére épít, különben minden kedves néző garantáltan megdöglene az unalomtól…
Ha Francis Lawrence nem vágja haza a következő két részt – és ugyan miért tenné? -, akkor tuti, hogy Az éhezők viadala lesz az évtized egyik legközkedveltebb és legsikeresebb tini sequence-e!

70%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése