2014. március 30., vasárnap

The secret life of Walter Mitty - Walter Mitty titkos élete


Ben Stiller fura figura. Csetlő-botló valaki, az a fajta, aki folyton a szopott f..sz rossz oldalán áll. Tudod, az a klasszikus ’bocs, hogy élek’ típus.
Mindez azonban csupán a látszat.
Stiller tudatos fazon, méghozzá nagyon is. Aki pedig szimpla komikusként könyvelte el, az „nézzen rá” a színész-rendező korai munkáira, csekkolja le a Nyakunkon az életet, vagy A nap árnyékos oldalán c. életrajzi drámát, melyekben Stiller egyaránt remekel. 


Az, hogy a színész ezúttal ismét elfoglalta a direktori széket, klassz döntés volt, még ha nem is a Walter Mitty titkos élete lesz az év nagy dobása. Stiller mozija azonban egészen emlékezetes, hála – főképp - Stuart Dryburgh operatőrnek (Zongoralecke; Apám sufnija; Nim szigete). Ha másért nem is, már a csodálatos fényképezés miatt érdemes megtekinteni a Walter Mitty-t (Amit Dryburgh az izlandi felvonásban a kamerákkal művel, az valami elképesztően káprázatos!).


Fontos megemlíteni, hogy egy remake-el van dolgunk. S bár az eredeti, 1947-es verzió jóval komplexebb, nem volt rossz ötlet az újra forgatás, hiszen a modern technikának köszönhetően azért volt mivel felturbózni a történetet – és mindez, hál’ Istennek, nem ment a sztori rovására.
Természetesen ebben a formában azért némileg hollywoodiasabb lett a végeredmény, de miként a régi, az új Walter Mitty is nagyon kedvelhető.
Stiller ötletes kis mozit kanyarintott, mely korántsem hibátlan, de képes emlékezetes pillanatokat okozni. Bámulatos képi világával, príma soundtrackjével pedig biztosra veszem, hogy mindenkit le fog venni a lábáról.
Na megyek, be is tolom Bowie-tól a Major Tom-ot!

75%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése