2014. március 7., péntek

Enough said - Exek és szeretők


Íme James Gandolfini utolsó előtti nagy „szuszogása”, „majdnem-hattyúdala”...
Az Exek és szeretők azonban - és ez óriási dolog - mégis el tudja feledtetni a szomorú aktualitást, a színész tavaly nyáron bekövetkezett, váratlan halálát.
Tartalmas independent mozi ez kérem, remek színészi játékkal, érdekes történettel, és kellemesen vicces, idézhető párbeszédekkel.


Az pl. kifejezetten mókás, amikor Julia Louis-Dreyfus (az alakításáért Golden Globe-ra jelölték az 53 éves színésznőt) és Gandolfini az első randin a szilikon mellekről társalog:
„ - Szereted a mű cicit? - …nnnem. Én az igazit szeretem. – Ja, nekem az van. - …na, akkor jó nekünk.”
Az Exek és szeretők bővelkedik az ilyen és ehhez hasonló kendőzetlenségekben, de a jóféle dialógok mellett szerencsére tartalmat sem felejt el közölni. Ügyesen mutatja be, hogy habitusunk mennyire megváltozhat egy másik ember hatására, milyen - a korábbi attitűddel szöges ellentétben álló - dolgokat vagyunk képesek kihozni egymásból egy kapcsolatban, s hogy az emberi alaptermészet mennyire más megvilágításba kerülhet különböző nézőpontokból.

Tehát nem egy szentimentális romkommal van dolgunk: az Enough said bátran kimondja azt, ami felett egy átlagos romantikus vígjáték bőven elsiklik, s mer kicsit szembe menni a normával.

80%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése