2014. március 1., szombat

Insidious: Chapter 2 - A gonosz háza


Most nézz oda! Még maga a mindenható horror-guru, James Wan is tud hibázni.
Figyelem, nagyon rossz szóvicc következik! Az Insidious: Chapter 2, habár csordultig tele van túlvilági démonokkal, mégsem túl "szellemes" mozi.



„Chapter 2”, mert bizony van ennek a történetnek egy bő másfél órás előzménye is, amelyet nem hogy a mozik nem vetítettek, de még a dvd - forgalmazók sem dobtak piacra kishazánkban.
Arról, hogy az Insidious második részének mégis bizalmat szavaztak a magyar cinema-k, nyilvánvalóan Wan sikerfilmje, a tényleg stílusosan borzongató – az itthon már korábban bemutatott, de valójában, időrendben A gonosz háza után leforgatott -, a kasszáknál igen jól teljesítő Démonok között tehet.
Az Insidious: Chapter 2 azonban egy totálisan lagymatag ghost horror, ami ahelyett, hogy váratlan jump scare-ekre ösztönözné a nézőt, inkább bealtatja azt.  


A történetvezetés teljességgel zavaros és agyonbonyolított volta szintén sokat elvesz az élvezeti értékből, a többnyire rosszul megjelenített, egydimenziós karakterekről nem is beszélve. Talán egyedül Patrick Wilson teljesít jól - a többieknek viszont láthatóan és érezhetően csak a gázsi mihamarabbi bezsebelése lebegett a szeme előtt a forgatás során: „Ok, lenyomjuk még ezt a szcénát aztán pár hónapig megint lesz miből fizetni a számlákat, és le tudunk ugrani az asszonnyal meg a gyerekekkel Hawaii-ra!”.
Amolyan középszerű iparos munka a film, mely a James Wan rajongóknak nyilván kihagyhatatlan, de a rendező viszonylag kiegyensúlyozott munkásságát és eddigi teljesítményét figyelembe véve, kétségkívül gyenge eresztés, nem túl ijesztő „ijesztgetőkkel” és viszonylag kiszámítható cselekményszövéssel.

45%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése