2014. szeptember 9., kedd

A million ways to die in the west - Hogyan rohanj a veszTEDbe


Seth MacFarlane szimpatikus csávó, szívesen sörözgetnék vele valami ócska csehóban a határvidék kellős közepén, mert a Family guy tényleg vicces és tutira jó arc a fazon. …és tulajdonképpen a macis mozi is vicces volt! Én is szimpatikus csávó vagyok, és ha nem én lennék én, szívesen elsörözgetnék magammal valami ócska csehóban a határvidék kellős közepén, de filmet azért nem forgatnék épp ott, épp erről…


…A million ways to die in the west-el az a legnagyobb probléma, hogy nem tud túllépni a saját idétlenségén és a maga által támasztott korlátain. Tök jó, ha valamiben van önirónia, sőt, a vígjáték zsáner egyik elengedhetetlen kelléke az önreflexió, de mindezt majd’ 2 órán keresztül elég fárasztó figyelemmel követni.
A Ted valóban humoros volt, mostanra azonban mintha elfogyott volna a muníció. MacFarlane-nek többnyire már csak fingós-fosós poénokra futotta... Mondjuk Giovanni Ribisi és arája remek kis jeleneteket produkálnak, de ők is nagyjából ugyanazt a „baszunk, nem baszunk” viccet sütik el 20 percenként. 


Kicsit átgondolatlannak tűnik a szkript. Az a hányaveti lazaság, és nemtörődömség, ami az animációnál (Family guy) simán működik, a vásznon már kevésbé állja meg a helyét. Liam Neeson karaktere pl. nagyon de nagyon sematikus, ráadásul a forgatókönyv a gonosz Clinch viszonylag korai felbukkanása után jó időre – indokolatlanul - meg is feledkezik a figuráról.


Alapvetően a Hogyan rohanj a veszTEDbe egy nézhető wester-komédia, de a terjengőssége (a játékidőt nyugodtan megkurtíthatták volna…), és sablonossága (tulajdonképpen semmi újat nem hoz), valamint fárasztó poén áradata (egy idő után már nem röhögünk a 21. századból átemelt gegeken, bármennyire is abszurd módon hatnak a vadnyugati közegben…) nehézkessé és kicsit emészthetetlenné teszik.
Nem tudom mi lehetett MacFarlane célja a filmmel, amely bizonyos értelemben tekinthető a Családi mozidélután a Disney-vel 18 pluszos verziójának. Köszönhetően a rengeteg altesti poénnak és gusztustalanságnak.
Többet vártunk…

60%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése