2014. szeptember 1., hétfő

Bad neighbours - Rossz szomszédság


…most mondhatnánk azt, hogy túl alpári - és hogy épp ezért bizonyára sokaknál ki fogja verni a biztosítékot -, jöhetnénk azzal, hogy Seth Rogentől már láttuk ezt a „műsort” párszor, de ennyi.
Ez a mozi nem akar semmi mást, csak szórakoztatni, és ezt a kitűzött célját maximálisan teljesíti is. 


Aki rosszul van az Apatow-féle humortól, az a Rossz szomszédságnak köszönhetően sem lesz elkötelezett rajongó, de akinek bejön Rogen és csapatának kendőzetlensége és szókimondása, az jókat fog rötyögni. Mert van itt vicces jelenet temérdek. És bármennyire is oktondi az alapszitu: fiatal, újszülött babával szerencsétlenkedő párocska vs. szomszédban randalírozó, non-stop bulizó és hangoskodó egyetemista brigád, a Bad neighbours működőképes, megfelelően porciózza a poénokat, nem fullad unalomba és a végére nem válik kínos idétlenkedéssé. Ráadásul – már amennyire lehetséges – emberi módon és életszagúan reflektál a felvázolt szitu problematikájára.


Efron meglepően jól teljesít a pipogya egyetemista piperkőc szerepében, de kétségtelenül Rose Byrne viszi a prímet, akit eddig még nem láthattunk ennyire felszabadultnak a vásznon.
Nicholas Stoller rendező (Az igenember; Lepattintva; Ötéves jegyesség) kellő magabiztossággal és rutinnal rendelkezik ahhoz, hogy egy ilyen típusú filmet zökkenőmentesen levezényeljen. Nincs is oltári nagy hiba, mindvégig pulzál a dinamika - nincsen üresjárat.
Az egyetlen dolog, ami hiányérzetet kelt, hogy a Rossz szomszédság nélkülözi azt a fajta bájt és szerethetőséget, ami Rogen korábbi munkáit – Felkoppintva; 40 éves szűz stb. – olyannyira jellemezte. Kicsit rutinszerű mozi ez, na!
…de ha még mindig jót mulatunk Rogennel/Rogenen – márpedig disznó viccekben és gördülékeny párbeszédekben nem szenvedünk hiányt -, akkor nincs akkora probléma, nem igaz? 

75%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése